Als je kiest voor zonnepanelen huren, dan wekken je zonnepanelen direct na installatie zonne-energie op. En dat betekent besparen op je energierekening. Hoe zie je dat voordeel terug op je energierekening? Wij leggen het je stapsgewijs uit.
Afhankelijk van het aantal zonnepanelen op jouw dak, neem je nauwelijks tot geen stroom meer af van je huidige energieleverancier dus je variabele energiekosten dalen. Deze kosten bestaan uit:
Je betaalt deze kosten naar rato van de energie die je verbruikt. Met energiebelasting wil de overheid stimuleren dat we zuiniger en efficiënter omgaan met energie. Je leest hier alles over op Energiebelasting van de Rijksoverheid.
Duurzaam omgaan met energie is precies de reden dat je voor een zonnestroomsysteem kiest! Voor de elektriciteit die jouw zonnepanelen opwekken hoef je natuurlijk geen energiebelasting of ODE te betalen. Deze zullen dus als sneeuw voor de zon van jouw energierekening verdwijnen.
De vaste leverings- en netbeheerkosten betaal je nog wel, je blijft immers aangesloten op het net. In zogeheten piekperiodes waarin je meer energie opwekt dan je verbruikt, lever je de stroom terug aan het net. Hier ontvang je een vergoeding voor. Wanneer je minder energie opwekt dan je verbruikt, krijg je juist stroom aangeleverd door het net. Dit heet salderen en zie je terug op je jaarafrekening. Je zit dus nooit zonder stroom!
Voor niets gaat de zon op. De zonne-energie die je zonnepanelen opwekken stroomt kosteloos jouw huis binnen. Niet helemaal waar. Je huurt je zonnestroomsysteem voor een vast bedrag per maand. Dus als je wil weten wat je zonnepanelen aan je energierekening veranderen, vergelijk je deze twee bedragen over een jaar.
In onze ervaringen besparen klanten gemiddeld 23% op hun energierekening. En dat terwijl je blijft profiteren van de ‘vermindering energiebelasting’, de korting op energiebelasting die ieder huishouden krijgt, en je geen last hebt van de stijgende energieprijzen. Duurzaam in jouw voordeel!
Wil je direct profijt hebben van de positieve invloed van zonnepanelen op je variabele energiekosten?
Verlaag dan het maandvoorschot bij je huidige energieleverancier.
Bij HalloStroom verhuren we volledig zwarte panelen, van de beste merken. Met een vermogen van 430 Wattpiek per paneel behoren deze zonnepanelen tot de krachtigste op de markt. Dit betekent dat ze meer energie kunnen genereren dan standaardpanelen. Hierdoor wordt de energieopbrengst gemaximaliseerd.
N-type zonnepanelen
De panelen die we gebruiken zijn zogenoemde N-type zonnepanelen. Naast N-type zonnepanelen zijn er ook P-type zonnepanelen. N-type zonnepanelen zijn beter, omdat ze langer meegaan en je hiermee meer stroom kunt opwekken. N-type zonnepanelen zijn panelen waarin silicium gedoteerd is met fosfor, dat één elektron meer heeft dan silicium. Dit zorgt voor een negatieve lading en daarom heten deze panelen N-type zonnepanelen.
Het voordeel van N-type zonnepanelen is dat ze een productgarantie van 25 jaar en een vermogensgarantie van 30 jaar hebben. Na 30 jaar wordt er nog steeds 89% opgewekt ten opzichte van dag 1. Ter vergelijking: P-type panelen hebben een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar, waarna er nog 80% ten opzichte van dag 1 wordt opgewekt. Kort samengevat: N-Type panelen zijn een stuk beter dan P-Type panelen! En dit leidt weer tot een zeer voordelige prijs per kWh.
Tier-1 zonnepanelen
Bij HalloStroom gebruiken we alleen Tier-1 zonnepanelen. Dit betekent dat wij alleen werken met zonnepanelen van uitstekende kwaliteit, met de beste garantieregelingen, de laagste degradatie en de langste levensduur.
Visueel aantrekkelijke zonnepanelen
Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten, maar wij vinden het belangrijk dat onze zonnepanelen visueel aantrekkelijk zijn. Daarom werken wij met zwarte zonnepanelen met een zwarte rand (full black). Een zonnepaneel weegt 22 kilo en is beschikbaar in 1 formaat, namelijk 1762mm x 1134mm x 30mm.
De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen per m2 is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn er vier:
Door bovenstaande factoren kun je nooit precies zeggen hoeveel de opbrengst van zonnepanelen per m2 is. Wel kunnen we je een gemiddelde opbrengst geven. En wie zonnepanelen huurt bij HalloStroom, krijgt toegang tot een app waarmee je precies de opwekking van je zonnepanelen kunt bekijken.
Bij de gemiddelde opbrengst van een zonnepaneel per m2 kun je er niet vanuit gaan dat een zonnepaneel van 430 Wp ook echt 430 Wp oplevert. Dat komt door bovengenoemde factoren. Je moet dan rekening houden met de instralingsfactor. In Nederland is die gemiddeld 85%, ofwel 0,85. Hieronder vertellen we je hoeveel de maximale opbrengst van zonnepanelen per m2 is.
Totale vermogen in Wattpiek (Wp) * Instralingsfactor = opbrengst 1 zonnepaneel in kWh per jaar
Een zonnepaneel van 430 Wp zal dus: 430 * 0,85 = 365 kWh per jaar opleveren.