Dynamisch energiecontract
Actuele energieprijzen
Kies hier nu voor dynamische energie
- Tegen inkoopprijs
- Geen terugleverkosten
- Dagelijks opzegbaar
- Wij regelen de overstap
Onze energieprijzen fluctueren op basis van vraag, aanbod en marktomstandigheden, wat onze klanten de mogelijkheid biedt om energie te kopen op gunstige momenten en kosten te besparen.
Dynamische energieprijzen zijn tarieven die variëren op basis van veranderende omstandigheden op de energiemarkt, zoals vraag en aanbod. Deze flexibele tarieven kunnen regelmatig fluctueren, wat klanten de mogelijkheid biedt om te profiteren van lagere prijzen tijdens periodes van verminderde vraag en mogelijk kostenbesparingen oplevert.
Slimme uren, meestal 's avonds laat of 's nachts, bieden doorgaans lagere tarieven, terwijl dure uren, vaak tijdens piekuren overdag of 's avonds, hogere tarieven hebben. Normale uren vallen ergens tussenin. Door deze grafiek te begrijpen, kun je je energieverbruik plannen om te profiteren van lagere tarieven tijdens slimme uren en de kosten te minimaliseren tijdens dure uren.
Met een dynamisch energiecontract profiteer je van lagere tarieven tijdens daluren.
Bij HalloStroom heb je de vrijheid om op elk moment op te zeggen, zonder langdurige verplichtingen.
Bespaar én bouw aan een duurzamere toekomst met onze thuisbatterij! Maximaliseer uw besparingen en draag bij aan een groenere wereld!
Door energieprijzen te monitoren, slimme technologieën te gebruiken en je energieverbruik te verschuiven naar daluren, kun je kosten besparen en een efficiënter energieverbruik realiseren, terwijl je tijdens piekuren het energieverbruik beperkt om kosten te minimaliseren.
Stroomprijzen worden beïnvloed door vraag en aanbod, kosten van energieproductie, regelgeving, marktmechanismen en externe factoren zoals weersomstandigheden. Korte termijn prijzen worden sterk beïnvloed door vraagpatronen en beschikbaarheid van energiebronnen, terwijl op lange termijn investeringen, regelgeving en technologische ontwikkelingen een rol spelen. Verschillende marktmodellen, zoals veilingen en bilaterale contracten, worden gebruikt om prijzen te bepalen.
Bij een dynamisch energiecontract van HalloStroom verandert de prijs van stroom elk uur, afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare duurzame energie en marktvraag. Wanneer veel duurzame energie beschikbaar is, kunnen de prijzen dalen. Hoewel de prijzen soms hoger kunnen zijn dan bij een vast contract, levert een dynamisch contract gemiddeld meer besparingen op.
Je kunt de actuele energieprijzen eenvoudig inzien via ons online platform of de bijbehorende app. Hier worden de prijzen real-time bijgewerkt, zodat je precies weet wanneer de tarieven het laagst zijn.
De energieprijzen in een dynamisch contract kunnen dagelijks veranderen, afhankelijk van de marktprijzen. Dit betekent dat er meerdere prijsfluctuaties per dag kunnen zijn, waardoor je de kans hebt om te profiteren van lage tarieven op bepaalde tijdstippen.
Piekuren zijn momenten van de dag waarop de vraag naar energie hoog is, zoals 's ochtends en 's avonds. Tijdens deze uren zijn de energieprijzen vaak hoger. Daluren zijn periodes met een lagere vraag, zoals 's nachts, waarbij de prijzen doorgaans lager zijn. Door je energieverbruik te verschuiven naar daluren, kun je kosten besparen.
Factoren zoals extreme weersomstandigheden, onverwachte uitval van energiecentrales, of schommelingen in de vraag en aanbod op de energiemarkt kunnen leiden tot plotselinge prijsstijgingen. We houden deze factoren nauwlettend in de gaten en adviseren je om je verbruik dienovereenkomstig aan te passen.
Bekijk onze kennisbank voor technische of inhoudelijke vragen, of neem contact met ons op voor een advies op maat.
Bij HalloStroom verhuren we volledig zwarte panelen, van de beste merken. Met een vermogen van 430 Wattpiek per paneel behoren deze zonnepanelen tot de krachtigste op de markt. Dit betekent dat ze meer energie kunnen genereren dan standaardpanelen. Hierdoor wordt de energieopbrengst gemaximaliseerd.
N-type zonnepanelen
De panelen die we gebruiken zijn zogenoemde N-type zonnepanelen. Naast N-type zonnepanelen zijn er ook P-type zonnepanelen. N-type zonnepanelen zijn beter, omdat ze langer meegaan en je hiermee meer stroom kunt opwekken. N-type zonnepanelen zijn panelen waarin silicium gedoteerd is met fosfor, dat één elektron meer heeft dan silicium. Dit zorgt voor een negatieve lading en daarom heten deze panelen N-type zonnepanelen.
Het voordeel van N-type zonnepanelen is dat ze een productgarantie van 25 jaar en een vermogensgarantie van 30 jaar hebben. Na 30 jaar wordt er nog steeds 89% opgewekt ten opzichte van dag 1. Ter vergelijking: P-type panelen hebben een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar, waarna er nog 80% ten opzichte van dag 1 wordt opgewekt. Kort samengevat: N-Type panelen zijn een stuk beter dan P-Type panelen! En dit leidt weer tot een zeer voordelige prijs per kWh.
Tier-1 zonnepanelen
Bij HalloStroom gebruiken we alleen Tier-1 zonnepanelen. Dit betekent dat wij alleen werken met zonnepanelen van uitstekende kwaliteit, met de beste garantieregelingen, de laagste degradatie en de langste levensduur.
Visueel aantrekkelijke zonnepanelen
Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten, maar wij vinden het belangrijk dat onze zonnepanelen visueel aantrekkelijk zijn. Daarom werken wij met zwarte zonnepanelen met een zwarte rand (full black). Een zonnepaneel weegt 22 kilo en is beschikbaar in 1 formaat, namelijk 1762mm x 1134mm x 30mm.
De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen per m2 is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn er vier:
Door bovenstaande factoren kun je nooit precies zeggen hoeveel de opbrengst van zonnepanelen per m2 is. Wel kunnen we je een gemiddelde opbrengst geven. En wie zonnepanelen huurt bij HalloStroom, krijgt toegang tot een app waarmee je precies de opwekking van je zonnepanelen kunt bekijken.
Bij de gemiddelde opbrengst van een zonnepaneel per m2 kun je er niet vanuit gaan dat een zonnepaneel van 430 Wp ook echt 430 Wp oplevert. Dat komt door bovengenoemde factoren. Je moet dan rekening houden met de instralingsfactor. In Nederland is die gemiddeld 85%, ofwel 0,85. Hieronder vertellen we je hoeveel de maximale opbrengst van zonnepanelen per m2 is.
Totale vermogen in Wattpiek (Wp) * Instralingsfactor = opbrengst 1 zonnepaneel in kWh per jaar
Een zonnepaneel van 430 Wp zal dus: 430 * 0,85 = 365 kWh per jaar opleveren.