December kan al duur genoeg zijn, maar met deze tips bespaar je sowieso (op je energierekening)!
Er is een reden waarom je kat/hond/ander huisdier graag een dutje doet in de zon: de zon is een fantastische bron van gratis warmte. Doe ‘s winters je gordijnen open en maak gebruik van het broeikaseffect dat ontstaat: de zon verwarmt je huis op natuurlijke wijze!
Lang niet alles wat je koopt hoeft nieuw uit de winkel te komen. Ga voor kerstcadeautjes eens naar een tweedehandswinkel, kijk op Marktplaats of struin sites als Vinted af. Op sociale media zijn ook pagina’s waar mensen soms gratis iets aanbieden waar ze graag vanaf willen, of iets willen ruilen. Goed voor je portemonnee én het milieu. (En wedden dat jij de meest originele cadeautjes geeft?)
Houd tocht buiten: daarmee bespaar je zo 60 euro per jaar!
Je huis tochtvrij maken is in de meeste gevallen eenvoudig, effectief en relatief goedkoop. Tochtstrippen betalen zichzelf meestal binnen een jaar terug in energiebesparingen. Gebruik kit voor scheuren en kieren tussen bijvoorbeeld deur- en raamkozijnen. Zo houd je die gure decemberwind buiten.
Het dichtmaken van alle naden en kieren in een gemiddelde hoekwoning of 2-onder-1-kap scheelt zo’n 70 m3 gas per jaar. Dat komt neer op een jaarlijkse besparing van €60!
Iedereen weet dat plafondventilatoren een geweldige manier zijn om koel te blijven in de zomer, maar wist je dat ze je ook in de winter warm kunnen houden?
Normaal gesproken draaien plafondventilatoren tegen de klok in, waardoor de lucht naar beneden wordt geduwd en het gevoel van koelte ontstaat. De meeste plafondventilatoren hebben echter ook een omgekeerde stand waarmee ze met de klok mee kunnen draaien. Zo produceren ze een opwaartse luchtstroom en kunnen ze de warme lucht die zich bij je plafond verzamelt, naar de rest van de kamer verplaatsen. Hallo warmte!
Led lampjes zijn 8 keer zuiniger dan gloeilampjes!
Bij kerst hoort kerstverlichting. Bijna niets zo gezellig als een boom of een straat vol lichtjes. Wist je dat je met ledverlichting in plaats van ouderwetse gloeilampjes veel energie bespaart? Een snoer met ledlampjes is 8 keer zo zuinig als eentje met gloeilampjes. En als je dan toch bezig bent: doe meteen een rondje door de rest van je huis en vervang oude (gloei)lampen voor led.
De winter is een ideaal seizoen om je op zonnepanelen te oriënteren. Kies je in de winter voor zonnepanelen, dan liggen ze in de lente, wanneer de zon begint te schijnen, op je dak. Met zonnepanelen bespaar je direct op je energierekening. Ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw dak? Doen dan onze dakcheck en je ziet meteen hoeveel jij bespaart per maand.
Natuurlijk kun je deze tips het hele jaar door toepassen. Zo bespaar je op een simpele manier op je energierekening. Blijf lekker warm!
Bij HalloStroom verhuren we volledig zwarte panelen, van de beste merken. Met een vermogen van 430 Wattpiek per paneel behoren deze zonnepanelen tot de krachtigste op de markt. Dit betekent dat ze meer energie kunnen genereren dan standaardpanelen. Hierdoor wordt de energieopbrengst gemaximaliseerd.
N-type zonnepanelen
De panelen die we gebruiken zijn zogenoemde N-type zonnepanelen. Naast N-type zonnepanelen zijn er ook P-type zonnepanelen. N-type zonnepanelen zijn beter, omdat ze langer meegaan en je hiermee meer stroom kunt opwekken. N-type zonnepanelen zijn panelen waarin silicium gedoteerd is met fosfor, dat één elektron meer heeft dan silicium. Dit zorgt voor een negatieve lading en daarom heten deze panelen N-type zonnepanelen.
Het voordeel van N-type zonnepanelen is dat ze een productgarantie van 25 jaar en een vermogensgarantie van 30 jaar hebben. Na 30 jaar wordt er nog steeds 89% opgewekt ten opzichte van dag 1. Ter vergelijking: P-type panelen hebben een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar, waarna er nog 80% ten opzichte van dag 1 wordt opgewekt. Kort samengevat: N-Type panelen zijn een stuk beter dan P-Type panelen! En dit leidt weer tot een zeer voordelige prijs per kWh.
Tier-1 zonnepanelen
Bij HalloStroom gebruiken we alleen Tier-1 zonnepanelen. Dit betekent dat wij alleen werken met zonnepanelen van uitstekende kwaliteit, met de beste garantieregelingen, de laagste degradatie en de langste levensduur.
Visueel aantrekkelijke zonnepanelen
Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten, maar wij vinden het belangrijk dat onze zonnepanelen visueel aantrekkelijk zijn. Daarom werken wij met zwarte zonnepanelen met een zwarte rand (full black). Een zonnepaneel weegt 22 kilo en is beschikbaar in 1 formaat, namelijk 1762mm x 1134mm x 30mm.
De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen per m2 is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn er vier:
Door bovenstaande factoren kun je nooit precies zeggen hoeveel de opbrengst van zonnepanelen per m2 is. Wel kunnen we je een gemiddelde opbrengst geven. En wie zonnepanelen huurt bij HalloStroom, krijgt toegang tot een app waarmee je precies de opwekking van je zonnepanelen kunt bekijken.
Bij de gemiddelde opbrengst van een zonnepaneel per m2 kun je er niet vanuit gaan dat een zonnepaneel van 430 Wp ook echt 430 Wp oplevert. Dat komt door bovengenoemde factoren. Je moet dan rekening houden met de instralingsfactor. In Nederland is die gemiddeld 85%, ofwel 0,85. Hieronder vertellen we je hoeveel de maximale opbrengst van zonnepanelen per m2 is.
Totale vermogen in Wattpiek (Wp) * Instralingsfactor = opbrengst 1 zonnepaneel in kWh per jaar
Een zonnepaneel van 430 Wp zal dus: 430 * 0,85 = 365 kWh per jaar opleveren.